Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

[Festival] Sunsation 2015

19 06 2015 16:00 - 20 06 2015 23:00

Festival Sunsation 2015 – Als een Feniks

Na de extase (editie 2014) komt de kater, het zware onbestemde gevoel. Woorden stroomden als een vage mist over en door de hoofden, kwamen tot stilstand en dwarrelen langzaam naar beneden, zochten en vonden een plekje in het brein. De woordklanken komen hard aan, alles is teveel, je wilt slapen maar je moet door. Langzaam word je waker, zachtjes dringt de muziek door. Serene klanken zijn wat je nu wilt horen, langzaam deinend, in harmonie met het woord, rust brengend. De geest in rust, door geen enkele gedachte gestoord, dan pas ontstaat het inzicht.

Je komt in een toestand van berusting, die enkel een nieuwe illusie is. Een gevoel van troost, geboren uit dat onvervulde verlangen, is er het gevolg van. Als de kater is verdreven, zul je weten. Als je het gevoel van afscheid hebt uitgebannen, als je je hebt bevrijd van al het onvervulde verlangen, dan denk je dat er niets meer is. Maar er is iets anders, woorden die klinken als de nieuwe morgen. De zon is pril maar voor het gevoel al vol warmte.

De klassieke muziek versterkt het gegeven van ontwaking. De nieuwe zon brengt een verfrissing aan die langzaam tot de verbeelding spreekt. Letters …woorden… zinnen… Ze krijgen vorm in het licht van de zon, door de dauw verzwaard, in harmonie. En dan slaat de vonk over, vanuit een klank, een woord een compleet gedicht. Een sensatie die suggestief in verband komt te staan met het oeroude inzicht …over zoiets als een mystieke ervaring. Je voelt je als een feniks, herboren.

Het thema komt dit jaar tot uitwerking in meerdere programma onderdelen, de randprogrammering wordt volledig hierop gebaseerd. Maar ook in het hoofdprogramma komt dit gegeven terug. De programmering van veel jonge dichters die hun inspiratie en motovatie halen uit oa. ‘de vijftigers’. Evenals het afsluitend blok aan hedendaags bekende dichters, zij kiezen hun voordrachten vanuit het thema.

Sunsation 2015 – Als een feniks

Gegevens

Begin:
19 06 2015 16:00
Einde:
20 06 2015 23:00
Evenement Categorie:
Site:
http://festivalsunsation.nl/

Voeg een reactie toe

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.